Therapie in Nijmegen met Psychologen Nijmegen

We gaan het samen doen

In de eerste gesprekken leren we elkaar kennen. Dat is belangrijk omdat onze samenwerking een sleutel is voor het succes van je behandeling. Zie je, jij zult uiteindelijk aan jezelf gaan werken; met een van ons naast je, om je perspectief te geven, mogelijkheden, een spiegel. Hoe makkelijker wij elkaar begrijpen, hoe sneller we tot resultaat kunnen komen.

In een behandeling komen een paar dingen samen: jouw klacht, je talent, onze kennis van je klacht, onze mogelijkheid om jou jezelf te laten zien. Jij gaat de weg die je wilt gaan, je hervindt je eigen mogelijkheden en krijgt rust en overzicht op je leven en wat voor jou echt belangrijk is.

Vandaar dat we ons in de eerste gesprekken met aandacht richten op het precies begrijpen van je klacht en het grondig leren kennen van jou. En we zorgen er voor dat je ook ons en onze manier van werken leert kennen.

Stapje voor stapje

Je wilt weg uit deze situatie, uit dit moment en deze vragen. Veel cliënten zijn zo zeer bezig met het weg willen dat ze zich eigenlijk nooit afvragen waar ze dan uit willen komen. Dat is jammer, want dat doel is veel positiever en als je vanuit dat doel terug naar jezelf kijkt, is het vaak veel dichterbij dan je in eerste instantie zou denken.

Ineens zo’n grote verandering, dat voelt onmogelijk, maar zodra je het opdeelt in tien stapjes, is het eigenlijk best te doen. Het fijne van die kleine stappen is dat je werkt op basis van succes, het lukt je, je kunt het. En dat is heel inspirerend.

Cognitieve gedragstherapie

Veel psychologen werken met cognitieve gedragstherapie. Wij ook. Dat komt omdat het een goede, werkbare en goed onderzochte methode is. En het belangrijkste is nog wel dat je ook echt iets kunt doen. De behandeling is gebaseerd op proberen, veranderingen maken en dan goed opletten hoe het voelt, wat er verandert en of je daar meer mee zou kunnen.

Eerst in de veilige omgeving van de behandelkamer en dan, in je eigen tempo, ook daar buiten. De manier zet je in je kracht; je kunt iets doen, je hebt weer een beetje controle; eigenlijk vanaf de eerste afspraak al.

In beweging komen

Voor sommige klachten en bij sommige mensen kan het heel goed helpen om niet alleen mentaal, maar ook fysiek in beweging te komen. Running Therapy zorgt ervoor dat je je weer fit en lekker gaat voelen. Spanningen, angstklachten en neerslachtige gevoelens verminderen snel. Het kan ook helpen bij overgewicht.

Zinvol groeien

Een behandeling is altijd een proces van verandering. Dingen anders doen, ze anders verwerken, anders zien of ervaren. Om die verandering te bewerkstelligen, leer je jezelf beter kennen. Je raakt beter vertrouwd met je eigen kwaliteiten, de dingen die je écht belangrijk vindt en hoe je je leven kunt inrichten op jouw manier. Dat proces van groei is breder dan je klacht alleen. Vandaar dat de meeste cliënten een gevoel van controle en overzicht ervaren bij afronding van de behandeling.

Wat we voor jou kunnen doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat we voor je kunnen doen? Bel voor een afspraak of stuur een mail naar Psychologen Nijmegen.