Tarief en vergoeding bij Psychologen Nijmegen

Tarief en duur

De kosten voor de behandeling verschillen per psycholoog of therapeut. Meestal is er ook een verschil in avond- en weekendtarief, je betaalt vaak een toeslag als de afspraak buiten kantoortijden plaatsvindt. Voor meer informatie over de kosten kun je terecht op de persoonlijke pagina’s van de psychologen en therapeuten.

Hoe lang je afspraak duurt hangt eveneens af van je psycholoog of therapeut. Ook deze informatie kun je vinden op de persoonlijke pagina’s. Voor relatietherapie, of een andere afspraak met twee of meer personen, wordt over het algemeen langer de tijd genomen dan voor een individuele afspraak. Het eerste gesprek, het intakegesprek, duurt meestal wat langer dan een vervolgafspraak zodat de psycholoog de tijd kan nemen om je te leren kennen en om naar je verhaal te luisteren.

Betalen en afzeggen

Hoe je de kosten van de behandeling kunt voldoen is afhankelijk van de voorkeur van je psycholoog of therapeut. Kijk hiervoor op de pagina van de psycholoog of therapeut. Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 48 uur van tevoren, zodat er nog andere cliënten ingepland kunnen worden.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat we je willen meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ psycholoog en een niet vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op jouw eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag jouw psycholoog ernaar, die zal je graag helpen.

Wil je meer weten over de vergoeding?

Maak een afspraak: bel of mail via Psychologen Nijmegen.