Hulp in jullie relatie met Relatietherapie Nijmegen

Ten einde raad

Het gaat niet goed tussen jullie. Ergens vraag je je af hoe het zo gekomen is. Dit had je niet bedacht. Zo had je de toekomst niet voorgesteld. En eerlijk gezegd, het voelt behoorlijk hopeloos. Je hebt het idee alles geprobeerd te hebben maar het werkt gewoon niet.

Als je relatie in zwaar weer is, kan je je heel machteloos voelen. Je kunt geen kant op. Of ja, het beëindigen van jullie relatie, maar dát wil je niet. Je bent ten einde raad. Wat moet je doen? Alleen lukt het jullie in ieder geval niet.

Let op! Voor relatieproblemen kan je terecht bij Lydia Groeneveld, zij is de enige psycholoog in Nijmegen die kan helpen bij Relatieproblemen. Onze andere psychologen geven namelijk helaas geen relatietherapie.

Heel normaal, zo’n crisis

De meeste relaties krijgen er wel een keer mee te maken: een crisis. Dat kan allerlei oorzaken hebben, in de regel heeft het er mee te maken dat de twee geliefden elkaar niet meer kunnen zien of horen. In zo’n intiem gedeeld leven gaat dat op den duur wringen.

Patronen in jullie contact

De meeste stellen kampen met een probleem dat heel dominant aanwezig is: jullie patroon. Jullie hebben door de jaren een formule ontwikkeld: hij doet zus, zij zegt zo, en voor je het weet heb je óf ruzie, óf hij zit op zolder te computeren terwijl zij haar heil zoekt bij een vriendin aan de telefoon.

Het is niet dat je wilt dat het zo verloopt, het gebeurt gewoon. En het gaat zo snel allemaal dat je geen tijd hebt jezelf te corrigeren, een stapje terug te doen of tot tien te tellen. Het is een automatisme.

1. Doorbreken van patronen

Dat automatisme zit elke vorm van een normaal gesprek in de weg. Ook in de behandeling. Dus voor we ook maar iets wezenlijks kunnen doen, moeten we dat automatisme doorbreken. Gelukkig is dat betrekkelijk eenvoudig.

De meeste stellen kijken er van op hoe makkelijk het eigenlijk is. En het klaart de lucht enorm.

2. Verdieping en inzicht

Als die stap is gezet krijgen de meeste stellen zelf al weer zicht op elkaar en hun relatie. Nu nemen we de tijd om jullie relatie en jullie als individuen te herijken. Wat is er gebeurd? Waar zijn jullie? Waar willen jullie naartoe?

Het is een mooi proces van verdieping waarin de meeste stellen heel dicht bij elkaar komen.

Relatietherapie werkt

In de regel sluiten we relatietherapie positief af. Zeker als stellen in staat zijn die eerste stap, het doorbreken van de automatismen, te zetten is de kans op succes heel erg groot. Heb je meer vragen over jullie relatie? Neem dan even contact met Relatietherapie Nijmegen op.