Met welke klachten ga je naar een psycholoog?

Klassieke psychische klachten

Het is best lastig om ‘psychische klachten’ precies te omschrijven. Laten we beginnen bij degene die je waarschijnlijk wel herkent als echt psychische klachten. Het zijn klachten die gaan over jouw gevoel en jouw gedrag. Verdriet, pijn, burn-out, traumatische klachten, somberheid en depressie.

Algemene vragen en klachten

Maar je kunt ook met algemenere klachten en vragen zitten. Over het leven, de liefde, jouw werk, verlies. Je kunt het gevoel hebben vast te zitten, je kunt vragen hebben over of je wel het leven leidt dat je wilt leiden, of merken dat je moeite hebt een nieuwe fase in je leven in te gaan. Vragen en klachten die bij het leven horen, maar waar je nu zelf even geen uitweg in ziet. Ook met dat soort kwesties kan je bij een psycholoog terecht.

Maar ook veel fysieke klachten

Ook veel fysieke klachten kunnen met jouw innerlijk te maken hebben. Denk aan hoofdpijn, slecht kunnen slapen en darmklachten.

Het belangrijkste van deze opsomming is dat je niet zélf hoeft te weten wat er is. Ga een keer op gesprek bij de psycholoog die weet meestal snel wat er aan scheelt en hoe je geholpen kunt worden. Zo’n eerste gesprek is voor veel cliënten een heel fijne ervaring, je krijgt veel inzicht in je eigen klachten en vragen. Ook als een psycholoog je zelf niet verder kan helpen zal hij of zij je altijd helpen, bijvoorbeeld bij het vinden van een arts die je wél kan helpen.

Contact

Vrijblijvend contact opnemen kan altijd dus twijfel daarom niet ons even te bellen of mailen.